Khamis, 24 Julai 2014

Rindu

Assalamualaikum, salam Ramadhan yg ke 28.

Alhamdulillah masih diberi peluang untuk terus hidup hingga ke hari ni.

Title : Rindu

Ye, sejujurnya aku rindu. Terlalu rindu. Ahmad Fadli, seorang yang tkkan pernah aku lupa.
Aku cuba untuk membenci, tapi mustahil. 
Seorang yang sentiasa ada waktu susah senang, yang sentiasa mendengar segala rintihan.

Aku cuba, cuba untuk move on tp tk mungkin. Aku terfikir, bagaimana untuk move on kalau hati masih ada sayang. Andai aku bercinta dgn yang lain, aku terfikir bagaimana andai kata Fadli nak getback semula. Tak mungkin untuk menolak. Sejujurnya rasa sayang masih ada. Banyak. Terlalu banyak.

Aku terfikir, bagaimana semudah tu Fadli memberi kata putus. Oh yaa. Semudah mana kau memberi kata janji, semudah itu kau memungkiri janji. Aku sedih. Terlalu sedih. Andai diberi peluang, aku ingin memulakan segalanya semula. 

Tk putus2 aku berdoa semoga Tuhan membuka pintu hati kau. Dah berapa hari aku cuba utk kuat dengan tk msg and whatsapp kau. Aku beri kau ruang, dengan harapan kau akan bersejuk hati.

Kata2 kau "dah tkde perasaan sayang" , "tkde mood untuk bercinta" , aku cuba untuk telan dan terima kerana aku tahu, itu semua dusta. 

Wahai Ahmad Fadli, andai kau baca ni, aku mohon, aku merayu, tolong cari aku balik. Aku rindu. Terlalu rindu :( Aku sayang, terlalu sayangkn kau :'(

Ahad, 13 Julai 2014

Over

Assalamualaikum selamat pagi.....

Alhamdulillah was given a chance to stay alive in this beauty nature.

It hav been the 2nd week since he leave me. I keep wondering, why he could do this to me after all the sacrifice 😔😔
This is not the ending I'm looking for.

Kalau lah lelaki tahu, betapa perempuan susah utk tulus sayangkn seseorang. Aku cuba, aku berusaha utk jd yg terbaik, lakukan yg terbaik, berkorban segalanya tp ini pengakhiran. Bukan ini yg aku minta, bukan ini aku pinta.

2 tahun 3 bulan, bukan satu tempoh yg singkat. Mcm2 yg kita lalui bersama tp kenapa kau buat keputusan ni? Mane janji kau dulu? Mane janji utk hidup dgn aku sampai mati? Mana janji utk memperisterikan aku? Mane? Terasa sia2. Sia2 segala pengorbanan aku bila kau langsung tk hiraukn perasaan aku. Ye mungkin ada silap aku, tp aku manusia khilaf dan jahil yg perlukan bimbingan dan semangat dr org yg aku sayang termasuk kau Ahmad Fadli.

Dalam keadaan aku terkontang kanting, hidup tunggang langgang, kau sanggup buat aku macam ni. Rayuan aku segala kau abaikan, kau buat macam hati aku batu, langsung kau tk hirau. Aku sedih. Org yg aku percaya, tikam aku mcm ni skali. Satu hari, aku harap kau akan sedar. Kau pasti akan sesali segala perbuatan kau. Macam mane pun, tetap aku doakan kau bahagia dunia akhirat. Terima kasih terlalu banyak bahagiakn aku sepanjang kita bersama 😔😔

P/s Walau mcm mane pun, aku tetap sayang kau, Ahmad Fadli Mohamad Shokri 😔😔


Jumaat, 21 Mac 2014

Giving Up


Bismillah.......

Tktau mcm mane nak mulakan, tp yg pasti update ni bukan yg mengembirakan. Aku cuba bertahan, aku cuba bersabar demi masa depan aku, demi keluarga aku. Org mungkin nampak aku gembira, tp dlm hati tkde siapa yg tahu. Cuma Tuhan yg tahu.

Perasaan berbelah bagi, itulah perasaan aku skrg.Sedih, sebak, hiba. Semua perasaan bercampur baur. Aku cuba lupakan ape yg berlaku, tp siapa aku utk terus berlakon? Satu masa aku tkkan mampu lagi utk bertahan. Dan aku sudah sampai di peringkat tu.

Ahmad Fadli. Ye, dulu die lah sumber kekuatanku di saat turun dan naik, di saat kejatuhan aku. Tp itu semua dulu. Sebagai tanda hormat, aku ikut semua kehendak die. Berhenti dikir. Berhenti wall climbing. Jangan msg org lain. Jangan whatsapp org lain. Jangan chat org lain. Kurang online. Aku akur, mungkin utk kebaikkan aku tp mungkin die tk nampak.

Org cakap aku bodoh ikut sgt cakap boyfriend. Org cakap aku bodoh, takut sangat dgn boyfriend. Tp org tkkan pernah tahu kenapa kita ambil tindakan tu. Org tk paham ape yg kita rasa. Org tkde kt tempat kita. 

Lelaki kena tahu, bila perempuan mula ikut ape yg awk suruh, itu tandanya awk dh jadi sebahagian dr hidup pempuan tu. Dan sepatutnya awk hargai pengorbanan seorang pempuan.

Berbalik kpd cerita asal. Setiap hari aku masak utk die. Dr practical, smpai skrg. Aku cuba. Aku cuba utk jd yg terbaik, tp tetap jahat jgk aku di mata die. Bg die, aku cuma org yg selalu sgt menghabiskn duit. Tk memahami. Dulu die denggi, aku jaga, demam campak aku jugak jaga, syak denggi lagi skali, aku jgk jaga. Tetap jahat jgk aku. Aku cuba, bukan aku tk cuba jd yg terbaik :'(

Ye, aku tahu dulu aku jahil. Jahat sgt. Tp demi die aku cuba berubah. Berubah ke arah kebaikan. Aku sentiasa berusaha utk gembirakan die. Buat surprise birthday party, anniversary surprise, tetap jahat jugak aku. Andai dh ada org lain, bg tahu aku, bukan seksa aku mcm ni.

Kau kata, kau berubah dr seorang yg kuat jealous kpd yg kurang sifat jealous. Tp perlu ke kau berubah utk benda lain dlm masa yg sama. Mana kau yg dulu? Fadli yg sentiasa menjaga perasaan aku? Fadli yg tk pernah buat aku menangis? Mane? :'(

Di saat kau berubah, hati aku juga berubah. Menjauh. Ye, kian menjauh. Andai ada jodoh, itu ketentuan Ilahi. Aku doakn kau bahagia dunia akhirat. InsyaAllah.


Selasa, 18 Februari 2014

Love


Assalamualaikum ibuk ibuk bapak bapakkkkk,

Ye, sebenarnya dah lama tk update blog, jadi sengaja membusykan diri, membuang masa dengan mengupdate blog even assignment bertimbun, report Final Project tk siap. Haihhh skali skala ape salahnyaaaaaaa.

K ahh K ahhh. Nampak tk si kacak kt atas tu? Haaaaa itulah kekasih hati, buah hati pujangga, segala buah gua. Ehh ape bondo ehhh? AHHH abaikan. 

Den nak koba, den sayang syg den sekor ni. Syg sayaaaaaaannnnngggggg sygggggg. Tapiiiii,,,,,,,,,,, hihi saje gimik sikit. Nama diberi Ahmad Fadli. Tkyah full name laa, nanti uolllsss mandrem hihi den gurau yoo. 26/2 ni gonap laaa setahun 10 bulan and still counting. Haihhh kojap yo. Dulu konal time sem 2, pojam colik dah sem 6? Haihhh lopeh ni tkleh berkepit mcm slalu dahhh. Sodihnyooooo :'( 

Lepas ni semua sibuk kerja pulakkk. Berharap sangat jodoh kami ke akhir hayat. Tkmau lain dah. Walaupun slalu gadoh, tp biasalah tu. Org dh kahwin pun gadoh, kami apatah lagi. Tkpe nanti masing2 kerja, cari duit, sama2 kumpul duit, insyaAllah ada jodoh, kita bersama lah ye. InsyaAllah mudah2an aamiin. You don't curang2. Cepat2 kumpul duit tauuuu. 

Kalau lah you tahu betapa I sayang you cinta hatiku. Haihhh sejak bilaaaaa ber I Youu tahhh. Kejapnya nak habis dah. Sayang nanti jaga diri, jaga mata, jaga hati, jaga penampilan, jaga perut, jaga uban, jaga misai, jaga janggut, jaga semua tauuu. Cuma utk gua yaa donggg. Hihi ingat tu. Jangan jealous sangat. Nanti slalu gadoh. Jangan slalu marah kita, nanti cepat tua. Jangan slalu merajok, nanti muka berkedut hihi :p 

Akhir kata, saya sayang awakkkkk. Hingga ke hujungg nyawa. Maafkan salah silap. Halalkan makan minum. Halalkan duit minyak. Halalkan segala2nya. Haihhh cukup lahh. Lama2 banjir pulak rumah nanti. Bukan ape, sedihhhhh. Banyak kenangan tersurat dan tersirat. And and anddddddd inilah yang paling lama antara semua. Last but not least, 

ILOVEYOUSAYANGGGGG :-*

Selasa, 28 Mei 2013

Kejayaan

Hi alls! Assalamualaikum :D

So bertemu lagi utk berbicara perihal kejayaan menjalani Latihan Industri ;)
Tanggal 28hb Mei 2013 result utk sesi Disember 2013 tubik. Oh tubik stands for keluar. (Kelantanese) hehe
So nahhh nak tgk tk? Ini!

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-




Hoyyehhhh dapat Cemerlang! Muehehe dalam merungut2 pasal LI, alhamdulillah dapat cemerlang.
Sebenarnya LI ni tk susah, tp susah lah jgk. Ehh? Ape ni??
No, act die mcm ni. Based on tempat, course and penyelia. Jd susah kalau  penyelia tu perangai mcm mintk kaki. Itu mmg kecelekaan kesungguhan.
 Dalam kami yg cemerlang ni bergembira, masih ada yg berduka lara.
Lilekkkkk lilekkkkk. Act kejayaan itu bermula dr kegagalan. Ayuh! Mari kita bangkit! Bangkitlah! Reformasi! #Ehhh? Salah topic pulak.
Okay kesimpulannya, berakhir segala persoalan, bemulalah sebuah perjalanan baharu. 
Tinggal setahun lagi perjalanan, insyaAllah. Semoga segalanya berjalan seperti yang dirancang.
Congrates to me, and congrates to cinta hati too <3
Big thanks to those yg dah bersatu teguh memberi semangat :)
And now boleh focus dah dgn business.
Jgn lupa view page kte Prettilicious Outfit
Tahniah kengkawan yg berjaya. Semoga kte bertemu di semester mendatang. InsyaAllah aamiin~

Rabu, 22 Mei 2013

Part Of Life

Ehemmm and on this time nk celita pasal bestie sampai mati. Nak tahu sape takk? Jenggg jenggg, ada sorg je, Adilah Aidid a.k.a Dyla. Tktahu nak cakap mcm mane but she's part of my life. Dalam banyak2, she's the only one yg boleh describe as best friend forever. Sometimes bila die rapat dgn org lain, me feel so jealous. Serious talk! Tktahu nak cakap kenapa, tp itu lah fact. Bila org cerita2 pasal bestfriend, dalam otak cuma Dyla. No one else. 

People simply describe people as best friend but as for me, selagi tk kenal sehabis mungin, she's not my best friend. I just remember the moment ktorg sama2 heart broken, ktorg sanggup naik public transport to Bahau, Negeri 9, PD. Lots of things happen and memories created. Dangerous tp itu lah kenangan yg sampai skrg tk penah lupa. NEVER! Overnight at my house, her house. Buat icecream sama2, roti arab. Ya Allah, rindu amat donggg! :( Dyla sahabat susah senang sampai bila2!

Nowaday die tk sihat. Sedih tau bila dapat tahu tp itu semua takdir. Cuma mendoakan die cepat sihat hendaknya. Tknak dah die sakit2. Nak enjoy2 mcm duluuu hmm :(

Dyla, selalu jaga diri tau. No matter how, aku tetap sayang kau sampai mati. No one can replace you. NO ONE! 




Here she is. Cantik kan die? Secantik akhlak dan namanya. Ya Allah, jagakan die. 
I Love You Sayang Adilah Aidid 

Business

Last update detected is on may 2012. So long time ago. Al maklumlah, tkde masa hihi.
So the reason update ni sbb dh lama tk update anddddd byk sangat benda nak share.
First thing first, I'm gonna begin my businessssss! Seronok seronok seronokkkkk! Hoyyehhh!
And yet as people know, business ni bukan lah benda yg senang. But as people said to, " Kalau nak business, kena berani. Kalau tk. selama-lamanya akan miskin". And yet, Rasulullah sendiri pun business kan kannn? So tk salah mencuba. Business ni share dgn moms' friend. InsyaAllah die tk tipu kot. So ktorg dh arrange budget, as begining, die labur $500 and aku pun $500. So total out $1000 kan but so far skrg ni bru guna 500++. Hopefully tk over budget lah, kang tkleh rolling pulak kan. So after berfikir bermati - matian, I've decided to name my business as Prettilicios Outfit. Kenapa Prettilicios Outfit? Sbb nak bg si pemakai tu cantik, marvelous dalam outfit yg dipakai and comfort too. Kte letak harga murah je for those item. Nahhh kte attach skali ye ;)



$ 25




$ 28




$ 32




$ 32



$ 22

Haaaa cantik kan uollls? Hihi so kalau intrested, feel free to visit my page. 
Prettilicious Outfit.